Hoelang mogen gebruikers over de scholing doen?

Alle scholingsonderdelen zijn geldig gedurende de hele lidmaatschapsperiode. De organisatiebeheerder heeft zicht op de duur van die periode. Loopt het lidmaatschap af en wordt dit niet verlengd, dan hebben gebruikers nog een maand de tijd om hun scholing af te ronden.

Ik ben bezig in een scholingsonderdeel maar de filmpjes haperen of lopen vast. Hoe komt dit?

Dit heeft waarschijnlijk te maken met de snelheid van de internet- of netwerkverbinding van je computer/werkplek. Een mogelijke oplossing is om de scholing op een andere plek te volgen buiten het netwerk of het bereik van de internetverbinding.

Ik ben bezig in een scholingsonderdeel, maar de verder-knop wordt niet actief. Hoe komt dit?

Hier kunnen meerdere oorzaken voor zijn. De verder-knop wordt in ieder geval pas actief nadat je een vraag volledig hebt beantwoord. Een vraag kan uit meerdere onderdelen bestaan dus het is zaak om eerst te controleren of je de vraag volledig hebt beantwoord. Als deze opties niet werken, dan kan je de module nog opnieuw opstarten en vervolgens controleren of de verder-knop nu wel werkt. Als ook deze optie niet werkt, neem je contact op met de helpdesk.

Waar kan ik mijn toetsresultaten bekijken?

Nadat je de toets hebt afgerond krijg je eenmalig de vragen met de goede antwoorden te zien. Deze kunnen niet worden uitgeprint omdat deze dan zouden kunnen worden doorgegeven aan andere cursisten. Je kunt wel de scores op de onderwerpen van de toets uitdraaien. Zo heb je een overzicht van de onderwerpen die je goed af gingen en die je moeilijker vond.

Ik wil weten welke score ik moet behalen voor een voldoende resultaat. Waar vind ik dat terug?

In het introductiescherm van de toets staat hoeveel vragen je correct dient te beantwoorden om de toets met een voldoende af te ronden. Een onvoldoende resultaat van de toets wordt getoond op het bewijs van deelname. Als je een herkansing hebt gemaakt wordt de hoogst behaalde score getoond. Let op: op het bewijs van deelname wordt alleen de score getoond en niet of deze score voldoende of onvoldoende is. Het is namelijk aan organisaties zelf om eisen aan de scholing te stellen.

Kan ik het scholingsonderdeel op een tablet volgen

Kan ik een scholingsonderdeel in verschillende delen doen of moet ik het in een keer afronden?

Het is mogelijk de scholingsonderdelen tussentijds te pauzeren en op een later moment weer te starten. Je voortgang wordt daarbij bewaard zodat je verder kunt waar je gebleven was. Let op: Bij de toetsen is dit niet mogelijk; deze moeten wel in één keer worden afgerond.